20 maart 2015 Leerzame Boomfeestdag in Nieuwegein
Op 18 maart vond ook bij Combinatie Martens en Van Oord–Heijmans de Boomfeestdag plaats. Het thema van de Boomfeestdag was dit jaar Bomen en Water. Langs de Lekboulevard, vlakbij de brug naar Vianen, hebben kinderen van groep 7-8 van de openbare basisschool Ziezo uit Hoog Zandveld bomen geplant op ons project Ruimte voor de Lek.

Het thema biedt een bijzondere kans om de Boomfeestdag te vieren op de meest waterrijke plek in Nieuwegein: in de uiterwaarden van de Lek waar ons project in uitvoering is.

Als onderdeel van de natuurinrichting in het project wordt er houtvegetatie geplaatst. Rijkswaterstaat heeft gekozen voor beplanting die past bij het rivierengebied langs de Lek.

De Boomfeestdag werd georganiseerd door: Rijkswaterstaat, Ruimte voor de Rivieren, Combinatie Martens en Van Oord–Heijmans, gemeente Nieuwegein en Natuurkwartier IVN, afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o.
Deel dit artikel

Project

Gerelateerd: Ruimte voor de Lek

Door de klimaatsverandering stroomt er in de toekomst meer water door de Lek. Rijkswaterstaat grijpt in om de Lek meer bergingsruimte te geven en het...
Tags