02 oktober 2014 Koningin Máxima opent Markthal Rotterdam!
Koningin Máxima heeft op woensdag 1 oktober 2014 Markthal Rotterdam feestelijk geopend. De Markthal is de eerste overdekte versmarkt in Nederland, geïnspireerd op food markten uit Stockholm, Barcelona en Valencia. In opdracht van Provast realiseerde Martens en Van Oord samen met Mobilis de vier etages tellende parkeergarage onder de Markthal met maar liefst 1.200 parkeerplaatsen.

Martens en Van Oord trots op prestigieus project
De natte ontgraving van de bouwkuip vond plaats tussen het betonnen stempelraam én op 15 meter diepte en dat tussen 2.212 heipalen! Met een speciaal ontwikkeld en gerealiseerd, door lieren verplaatsbaar ponton, is in de bouwkuip totaal 92.000 m³ natte grond ontgraven. Een innovatief staaltje vakwerk dus, daar in de Markthal! Met een schijfbodemcutter zijn de laatste meters tussen de vibrocom-palen ontgraven. Na het plaatsen van 480 ton wapening is er 16.000 m³ (!) onderwaterbeton gestort voor de bodem van de Markthal. Op deze bodem is de Markthal gebouwd.


Teus van Oord was aanwezig bij de officiële opening. Een moment waar Teus met veel genoegen op terugkijkt. Tijdens zijn toespraak vertelde Teus dat hij trots is op dit prestigieuze project dat mede door de inzet van onze betrokken en deskundige medewerkers gerealiseerd is.


Markthal is wereldprimeur
Het dak van de Markthal wordt gevormd door een boog waarin zich 228 appartementen bevinden. Met de combinatie van markthal, woningen én een parkeergarage heeft Rotterdam een wereldprimeur. Verwacht wordt dat de Markthal, gelegen in de Rotterdamse binnenstad, jaarlijks 4,5 tot 7 miljoen bezoekers gaat trekken. De bouw van de Markthal, een project van ontwikkelaar Provast met een ontwerp van architectenbureau MVRDV, heeft 5 jaar geduurd.

Voor meer informatie: www.markthalrotterdam.nl

Foto Koningin Máxima: Fred Ernst

Deel dit artikel

Project

Gerelateerd: Markthal Rotterdam

Rotterdam, de stad van de moderne architectuur, heeft er weer een parel bij: de Markthal. Deze eyecatcher wordt een nieuwe trekpleister in het...
Tags