23 juni 2016 Komt dat zien!
Op zaterdag 2 juli organiseert Stichting Het Zuid-Hollands Landschap, samen met Martens en Van Oord, op eiland De Zaag de Getijdendag. Een dag die niet alleen voor omwonenden maar ook voor andere geïnteresseerden absoluut de moeite waard is. Het eiland, dat nu voor veel mensen nog een onontdekt juweeltje is, ondergaat de komende maanden namelijk een metamorfose. Wij gaan er dammen aanleggen, kreken graven en ook komen er wandelpaden, een brug en een uitkijktoren.

Benieuwd hoe dat er allemaal uit gaat zien? Schrijf je dan in voor een rondleiding van 1,5 uur, waarbij ecoloog Jan de Jong je meeneemt voor een ontdekkingstocht over het eiland. En natuurlijk vertellen onze collega’s Camiel van der Heiden en Frank ter Braak je halverwege de route alles over de werkzaamheden die hier de komende tijd gaan plaatsvinden. Aanmelden kan voor 27 juni via r.haring@zhl.nl. Vermeld daarbij of je wilt deelnemen aan de rondleiding van 9.30 uur of die van 12.00 uur. De ontvangst is bij Bolnes Vastgoed, Zaag 55 in Krimpen aan de Lek. Er is hier voldoende parkeergelegenheid.

Zin om na de wandeling nog wat verder rond te neuzen? Op het naastgelegen Eiland van Brienenoord (aan de overkant van de Nieuwe Maas) zijn in het kader van de Getijdendag nog veel meer activiteiten. Ga voor meer informatie naar: www.zhl.nl/getijdendag.

Bronvermelding: Rijkswaterstaat

Tagged: De Zaag

Deel dit artikel

Project

Gerelateerd: De Zaag herstel leefgebied en natuurcompensatie

In opdracht van Rijkswaterstaat is Martens en Van Oord half maart gestart met project De Zaag. Op het eiland De Zaag, in Krimpen aan de Lek, pakken...
Tags