20 januari 2017 Grauwe tunnelbak A4 wordt mooi sportpark. Dankzij Granulight
Een balletje trappen op de snelweg? Dat lijkt niet verstandig. Toch doen de voetballers van Kethel Spaland dat sinds oktober. En wel letterlijk óp de snelweg. Hun voetbalvelden liggen namelijk op het nieuwe sportpark Willem-Alexander, dat gebouwd is bovenop de tunnelbak van de A4 bij Schiedam. Granulight van Martens en Van Oord maakte dat mogelijk.

Tussen Delft en Schiedam ligt sinds ruim een jaar een nieuw stuk van de A4. Schiedam had de komst van de weg willen tegenhouden, maar maakte uiteindelijk van de nood een deugd. De gemeente had namelijk bij Rijkswaterstaat met succes bedongen dat de grond dubbel gebruikt zou worden; én voor de snelweg, én voor wat anders. Daarom kijken de Schiedammers nu niet uit op een betonnen tunnelbalk, maar op een modern sportpark met vier kunstgrasvelden, twee handbalvelden, een sportverzamelgebouw met danszalen, een ruimte voor  fysiotherapie, een indoor atletiekbaan, een slagkooi voor cricket en honkbal en een parkeergarage.

Sporten terwijl de auto’s onder je door rijden. Dat kan alleen met een betrouwbare constructie. Alleen zand gebruiken zou daarom niet kunnen; dat is te zwaar. Stel je eens voor dat de boel zou verzakken………Van Kessel Sport en Cultuurtechniek, een onderdeel van VolkerWessels, koos daarom voor Granulight van Martens en Van Oord. Granulight is een lichtgewicht ophoogmateriaal, dat bestand is tegen invloed van het weer en zeer stabiel is en goed water doorlaat. Het is een restproduct van energiecentrales.

Granulight wordt sinds het begin van deze eeuw gebruikt voor de aanleg van sportvelden. Ook wordt het lichtgewicht materiaal gebruikt op andere plekken waar ongelijke zettingen moeten worden tegengegaan,  zoals bij de aanleg van kunstwerken  als evenwicht constructies en achter damwanden. Granulight is het enige (lichtgewicht) materiaal dat wordt gebruikt voor sportvelden dat aan twee normen voldoet voor toepassingen als evenwichtsconstructie (M40A) en als sporttechnische laag(M40B).

Voor het sportpark op de tunnelbak A4 bij Schiedam leverde Martens en Van Oord bijna 7000 ton Granulight. We zijn trots op het sportpark Willem-Alexander. Martens en Van Oord is niet voor niets marktleider in Granulight.

Meer weten?
Neem contact op met accountmanager speciale bouwstoffen Sherwin Heide
+31 (0)162 47 47 47 (tijdens kantooruren) of s.heide@mvogroep.nlDeel dit artikel

Tags