05 oktober 2015 Excursie Cadzand-Bad tijdens nationale Week van Ons Water
Tijdens de landelijke Week van Ons Water zijn er op donderdag 15 oktober excursies langs het werkgebied CADZAND-Maritiem. De rondleiding in Cadzand-Bad is van 13.00 tot 14.30. Aanmelden kan via www.weekvanonswater.nl.

Project CADZAND-Maritiem bestaat uit drie onderdelen: kustversterking, verbetering van de openbare ruimte en de aanleg van de jachthaven in Cadzand-Bad. Sinds de start vorige zomer hebben we heel wat gerealiseerd. Hoe staat het er nu voor? Een korte update.

Bouw strekdammen
De strekdammen zijn op de gewenste lengte. De oostelijke is 300 meter lang en de westelijke 400. Deze maand maken we de dammen hoger en steviger met behulp van breuksteen en een toplaag van betonnen Xblocs. Deze Xblocs zijn per schip aangevoerd vanuit Zeebrugge. Vanwege werkzaamheden in Zeebrugge die het vervoer van de Xblocs naar de haven hinderen, is echter besloten de laatste Xblocs over de weg te transporteren.
De bouw van de strekdammen kan je live volgen via de webcam.

Duin voor dijk
Tussen de toekomstige jachthaven en het Strandhotel/Pure C leggen we een dijk aan. Op de dijk worden vervolgens duinen aangelegd. Het gedeelte tussen het strandhotel en Deurloo is gereed. Op dit moment zijn we bezig met het gedeelte bovenaan het projectkantoor van de Combinatie Cadzand-Bad. Daarna leggen we het nieuwe pad aan tussen het hotel en het projectkantoor.

Inrichting Duinboulevard
De komende periode werken we aan het oostelijke deel van de Duinboulevard. Eerst graven we de waterleiding in voor de stranddouches, daarna plaatsen we grasbetonblokken langs het pad. Half oktober starten we met het plaatsen van de zeetribunes, de banken en de zilte moestuin.

Openbare ruimte
Deze week zijn we begonnen met de aanleg van een aantal tijdelijke voorzieningen op de hoek van de Kanaalweg bij Hotel de Wielingen. De werkzaamheden duren ongeveer vier weken. De tijdelijke voorzieningen zorgen voor een veilige verkeersafwikkeling zonder hinder voor de omgeving.

Jachthaven
De baggerwerkzaamheden voor de haven starten deze maand. We hebben al zand ontgraven uit het havenbekken en verwerkt in de oostelijke strekdam. Volgende week gaan we de westelijke dam aanpakken. Die week gaan we ook de heistelling voor de palen van het clubgebouw plaatsen. Het heien zelf start 12 oktober en duurt ongeveer twee weken.

Aanmelden: www.weekvanonswater.nl

Deel dit artikel

Project

Gerelateerd: CADZAND-Maritiem

Aan de kust van Zeeuws-Vlaanderen, bij Cadzand-Bad, gaat Combinatie Cadzand-Bad aan het werk om de kustveiligheid te verbeteren, de aanleg van een...
Tags