23 december 2013 De laatste kuubs van Uiterwaardvergraving Avelingen
Om Gorinchem te beschermen tegen hoogwatergevaar heeft de Merwede extra ruimte gekregen om een teveel aan water te kunnen afvoeren. Martens en Van Oord heeft in het kader van het programma ‘Ruimte voor de Rivier’ van Rijkswaterstaat gewerkt aan het project Uiterwaardvergraving Avelingen. Voor de kerstdagen heeft Martens en Van Oord de laatste kuubs afgevoerd.

De uiterwaardvergraving zorgt voor 10,7 cm waterstanddaling en hangt samen met ruim 30 andere rivierverruimingsmaatregelen.
Samen met de ontpoldering van de Noordwaard zorgt de uiterwaardvergraving Avelingen voor ruim 40 cm waterstanddaling op de Merwede.

Door de realisatie van de uiterwaardvergraving bij Avelingen is de waterstandveiligheid gewaarborgd en krijgt de plaatselijke economie een ruimtelijke impuls.
Er is 300 meter nieuwe overslagkade aangelegd, een kraanbaanconstructie vernieuwd en de voormalige insteekhaven is gedempt om nieuwbouw mogelijk te maken.
Aanliggende bedrijven zijn dan ook gebaat bij het project doordat ze hiermee ontwikkelingsmogelijkheden naar de toekomst hebben gekregen.

Het totale werk is in opdracht van Gemeente Gorinchem uitgevoerd door aannemerscombinatie De Klerk - Martens en Van Oord.

Lees meer: Project Uiterwaardvergraving Avelingen


Deel dit artikel

Project

Gerelateerd: Uiterwaardvergraving Avelingen

Martens en Van Oord werkt mee aan verschillende projecten van het programma ‘Ruimte voor de Rivier’ van Rijkswaterstaat. In dit programma wordt...
Tags