29 mei 2015 Dag van de Bouw op
zaterdag 13 juni 2015
Zaterdag 13 juni is het de landelijke Dag van de Bouw. Tijdens deze tiende editie stelt Martens en Van Oord projecten open voor belangstellenden, namelijk in Cadzand-Bad, Noordwaard en Veenwouden. Voor velen dé kans om ons bijzonder werk een keer van dichtbij te kunnen zien. Kom kijken wat onze Mensen Maken tijdens de Dag van de Bouw!

Kustversterking CADZAND-Maritiem
Bij Cadzand-Bad, voor de kust van Zeeuws-Vlaanderen, is Martens en Van Oord samen met BAM aan het werk om de kust te versterken. Het project heeft drie doelen. Naast kustveiligheid is dat verbetering van de openbare ruimte en de aanleg van een jachthaven, voor zo’n 130 zeegaande schepen. De ‘unieke’ strekdammen die daarvoor worden aangelegd zijn daarbij beslist een bezoekje waard.

Open:  10.00-16.00 uur
Locatie: Duinovergang 4 in Cadzand-Bad

Ontpoldering Noordwaard
Al vijf jaar zijn wij, samen met Boskalis, Van Hattum en Blankevoort en Gebroeders van Kessel, bezig met het opnieuw inrichten van Noordwaard. Eind dit jaar is het project klaar. Deze Biesbosche polder is dan veranderd van een  binnendijks naar een buitendijks gebied. Hierdoor is een groot deel van de Noordwaard doorstroombaar, wat bij hoogwater voor een aanzienlijke daling van de waterstand zorgt. De open dag staat in het teken van het afgraven van de dijk.

Open: 10.00-15.00 uur | Rondleiding per bus kan tussen 10.00 en 14.00 uur
Locatie: Steurgat (ter hoogte van Steurgat 26) in Werkendam

Voor praktische informatie klik hier.

Spooronderdoorgang Veenwouden
In Noordoost-Friesland maken we samen met Max Bögl twee spooronderdoorgangen voor ProRail. Deze maken deel uit van de aanleg van De Centrale As, waarmee de provincie Friesland het gebied wil upgraden. Bij de eerste onderdoorgang Veenwouden zijn we nu volop bezig, met als imposant schouwspel de enorme folie om het grondwater in bedwang te houden. Eind 2016 moet de laatste spooronderdoorgang (Hardegarijp) zijn opgeleverd.

Open: 10.00-16.00 uur
Locatie: Kûkhernewei 11 (bij het projectbureau) in Veenwouden

De locaties zijn gratis te bezoeken. Meer informatie?
Kijk op www.dagvandebouw.nl.


   

Tagged: Dag van de Bouw

Deel dit artikel

Tags