27 mei 2015 Boyukshor Lake aanzienlijk schoner!
Laat de Europese Spelen maar beginnen! Martens en Van Oord is klaar met de schoonmaak van het Boyukshor Lake, tot voor kort één van de meest vervuilde meren ter wereld. Het meer ligt aan de rand van het nieuwe Olympisch Stadion in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Baku, waar 12 juni de eerste editie van de Europese Spelen van start gaat.

De baggerwerkzaamheden, waarmee we startten in juni 2014, zijn helemaal afgerond. De Azerbeidzjaanse president heeft tussentijds het meer bezocht en was zeer  tevreden met de toen al zichtbare resultaten van ons schoonmaakwerk. En de schoonmaak was méér dan succesvol, dankzij de door ons ontwikkelde baggermethode. Hierdoor wisten wij de waarde (voor olieverontreiniging in slib) van 80.000 mg/kg TPH terug te brengen naar maar liefst minder dan 900 mg/kg! Ofwel, van 8% naar 0.09% olieverontreiniging. Een uitkomst waar men alleen maar van kon dromen!

Martens en Van Oord is samen met Baars Confloat betrokken bij dit unieke project.

Deel dit artikel

Project

Gerelateerd: Boyukshor Lake, Baku (Azerbeidzjan)

In juni 2015 is de Azerbeidzjaanse hoofdstad Baku gastheer van een uniek sportevenement: de eerste editie van de Europese Spelen. Speciaal voor de...
Tags