19 maart 2013 Boomplantdag Gilzewouwerbeek
Op 18 maart jl. hebben 60 kinderen van de Weilustschool uit Breda in het kader van de nationale boomplantdag op Gilzewouwerbeek hun handen uit de mouwen gestoken.

Onder een stralend voorjaarszonnetje en allemaal voorzien van een groene MvO-cap kregen de kinderen om 09:00 uur een werkinstructie van de mensen van de afdeling groenvoorziening van de gemeente Breda.
Vooraf was er één plantvak door ons gespit en gefreesd, zodat het planten wat makkelijker zou gaan.
Vol enthousiasme gingen de kinderen van start, aangemoedigd door Piet Oomen (voormalig eigenaar), Marie-José van den Bersselaar (opdrachtgever gemeente Breda) en Camiel van der Heiden (projectleider Martens en Van Oord) en onder begeleiding van de mensen van de groenvoorziening. 

 


In koppels van 2 waarbij 1 de schep (bats) gebruikte en 1 de boom vasthield, zijn er in 2 uur tijd 1000 boomstaken geplant, het resultaat: de eerste 4.000 m2 is geplant!. Over een paar jaar staat daar een bosplantsoen van ruwe berk, haagbeuk, zomer- en wintereik, winterlinde en zoete kers. Voorzien van wat Martens en Van Oord strooigoed, een paar vieze handen en hele vuile schoenen ging de club om 11:00 weer terug naar school.

Deel dit artikel

Project

Gerelateerd: Herinrichting Gilzewouwerbeek fase 1

In het najaar van 2012 heeft Martens en Van Oord het gebied rondom de Gilzewouwerbeek ontwikkeld tot natuurgebied voor mensen en dieren, als...
Tags