16 februari 2015 Aanleg tijdelijke loswal voor de kust zojuist begonnen!
De voorbereidende fase van het project CADZAND-Maritiem aan de kust van Zeeuws-Vlaanderen begint vorm te krijgen. Vandaag, maandag 16 februari, start Martens en Van Oord met de aanleg van een damwand met afmeervoorzieningen en rijbanen naar het strand.

De damwand van 20 bij 50 meter dient als tijdelijk werkeiland om straks de stenen die per schip worden aangevoerd over te kunnen laden op vrachtwagens. Deze rijden de stenen vervolgens naar het vasteland om daar in depots te plaatsen. De inrichting van de damwand duurt bij goed weer ongeveer anderhalve week.  

Scheldeoord op zoek naar explosieven
Vorige week, maandag 9 februari, is de Scheldeoord ook gestart met het detecteren van de verdachte objecten in de zeebodem. Dit op basis van het historisch vooronderzoek naar niet-gesprongen explosieven eind vorig jaar en de daaropvolgende bodemscan. Tegelijkertijd zijn vorige week ook de verdachte punten op het strand zorgvuldig laagje voor laagje afgegraven om te bepalen of de gedetecteerde voorwerpen ook daadwerkelijk gevaarlijk zijn. Eerder, 20 januari, is er een antitankmijn door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie onschadelijk gemaakt.

Het project CADZAND-Maritiem wordt uitgevoerd door de Combinatie Cadzand-Bad, een samenwerking tussen Martens en Van Oord en BAM. Het project bestaat uit drie onderdelen: kustversterking, de verbetering van de openbare ruimte en de aanleg van een jachthaven.
Op dit moment legt Martens en Van Oord de laatste hand aan de details voor de uitvoeringsplannen en het ontwerp. Zo kan er volgens planning medio maart daadwerkelijk gestart worden met de aanleg van de eerste van in totaal twee strekdammen waartussen de jachthaven komt. Beide strekdammen moeten voor de zomervakantie klaar zijn.  

U kunt het project volgen via een webcam.

Tagged: scheldeoord

Deel dit artikel

Project

Gerelateerd: CADZAND-Maritiem

Aan de kust van Zeeuws-Vlaanderen, bij Cadzand-Bad, gaat Combinatie Cadzand-Bad aan het werk om de kustveiligheid te verbeteren, de aanleg van een...
Tags