26 augustus 2013 Nat ontgraven bouwkuip Vonk en Vlam gestart
Martens en Van Oord verzorgt voor Heijmans het grondwerk van de bouwkuip voor een nieuwe parkeergarage ‘Vonk en Vlam’ in ‘s-Hertogenbosch. In opdracht van Gemeente ‘s-Hertogenbosch is Heijmans gestart met de bouw van deze parkeergarage die plaats gaat bieden aan ruim 1.000 auto’s en die met een tunnel direct wordt aangesloten op de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch.

De parkeergarage heeft een lengte van 275 meter en een breedte van 35 meter. In totaal worden er 3 parkeerlagen gebouwd die volledig onder het maaiveld verdwijnen. De bouwkuip, die voorzien wordt van een onderwaterbetonvloer, wordt 14 meter diep ontgraven. In totaal wordt hiervoor 140.000 m3 grond ontgraven en afgevoerd. Het grootste deel van deze ontgraving vindt ‘in den natte’ plaats. In onderstaand filmpje van www.N24actueel.nl vertelt o.a. projectmanager Kees Groeneveld van Martens en Van Oord meer over de werkwijze.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de projectpagina: Parkeergarage Vonk en Vlam

Lees binnenkort meer in de nieuwe Autograaf.

Deel dit artikel

Project

Gerelateerd: Parkeergarage Vonk en Vlam 's-Hertogenbosch

Martens en Van Oord verzorgt voor Heijmans het grondwerk van de bouwkuip voor een nieuwe parkeergarage ‘Vonk en Vlam’ in ‘s-Hertogenbosch. In...
Tags