22 januari 2015 90 ton CO2 besparing met Cat 336E Hybride
In september 2013 heeft Martens en Van Oord hun eerste Cat 336E Hybride aangeschaft. Na een jaar lang volgen en vergelijken is de conclusie dat de inzet van de hybride machine een CO2-reductie heeft van 90 ton CO2 en een brandstofbesparing van meer dan 25.000 liter gasolie ten opzichte van de niet hybride Cat 336E graafmachine.

Gerealiseerde besparing na jaar lang vergelijken

Op 12 september 2013 organiseerde Bouwend Nederland Regio Zuid in samenwerking met Pon Equipment en Martens en Van Oord een infrabijeenkomst over duurzaamheid, milieu en de inpassing hiervan in een gezonde economische bedrijfsvoering.

Na de bijeenkomst heeft Martens en Van Oord de twee aangeschafte hybride machines een jaar lang gevolgd en vergeleken met de vier niet hybride varianten. Gedurende deze periode hebben de machines verschillende soorten werkzaamheden verricht. Door de lange vergelijkingsperiode kan nu gesteld worden dat deze machines gemiddeld nog zuiniger zijn dan de niet hybride varianten. Het resultaat voor de twee hybride machines: een CO2-reductie van 90 ton CO2 en een brandstofbesparing van meer dan 25.000 liter gasolie. Naast de twee Cat 336E Hybride’s heeft Martens en Van Oord vier niet hybride Cat 336E’s in bezit.

Cat 336E Hybride
De Cat 336E Hybride maakt gebruik van een innovatief, brandstof besparend hydraulisch hybride systeem dat energie opslaat en opnieuw gebruikt. Om de brandstofbesparing te realiseren, heeft Caterpillar drie elementen in het ontwerp van deze hybride graafmachine gebruikt.

Indien u meer wilt weten over de test met de Cat 336E Hybride of deze machine een keer in actie wil zien, dan kunt u contact opnemen met Jörgen de Wijs van Martens en Van Oord, T. 0162-474756.

Kijk voor meer informatie op www.mvogroep.nl en www.pon-cat.comTagged: Caterpillar

Deel dit artikel

Tags