Mantsinen 160R Hybrilift®

Sinds maart 2013 beschikt Martens en Van Oord over de Mantsinen 160R. Dit is de grootste kraan van Martens en Van Oord, die samen met ponton SCHELDEOORD ingezet zal worden voor baggerwerkzaamheden.

De Mantsinen 160R van Martens en Van Oord is de eerste 160R met schone stage IIIB motor die Mantsinen heeft gebouwd. Niet alleen de schonere motor zorgt voor minder CO2-uitstoot, ook het Hybrilift®-systeem draagt bij aan de duurzaamheid van deze graafmachine. Energie die ontstaat bij het laten zakken van de boom wordt opgeslagen in stikstofcilinders. Deze energie wordt weer vrijgegeven bij het heffen van de boom, wat een beoogde brandstofbesparing van 20 tot 30 procent oplevert. Naast het baggeren met een grijper of een graafbak is de machine geschikt voor het werken met een baggerpomp of andere hydraulisch aangedreven werktuigen. Plaatsbepaling van ponton en graafmachine gebeurt met PDS2000. Dit baggersysteem maakt het voor de kraanmachinist mogelijk om in real time op een scherm in de cabine te zien waar hij aan het ontgraven is, waardoor er nooit te veel of te weinig wordt ontgraven.

Download hier de Specificaties van de Mantsinen 160R met baggersteel.
Download hier de Specificaties van de Mantsinen 160R met overslagsteel.
Download hier de Specificaties van de Mantsinen 160R met cutterzuiger.

Referentie projecten

Zomerbedverdieping stuwpand Grave en Sambeek

Het uitbaggeren van de rivier de Maas tussen Gennep en Grave leek bij de start in 2009 een overzichtelijke klus. Door het verdiepen van de Maas zou...