KRAMMEROORD

Voor al de werken op- en rond het water heeft Martens en Van Oord een groot aantal pontons beschikbaar. Voor elke toepassing kan een ponton van het juiste formaat worden samengesteld. Wat binnen het drijvende materieelpark nog ontbrak, is een ponton van 5 koppelpontons breed. Een ponton met deze breedte is nodig om stabiliteit te bieden voor de gewichtsklasse van de Caterpillar 374 Long Reach. Op basis van deze uitgangspunten is baggerponton Krammeroord samengesteld.

Op de Krammeroord wordt voornamelijk gewerkt met de Caterpillar 374 Long Reach. Deze graafmachine kan zowel met een gewone bak, met een grijper, én met een DOP-pomp even goed werken. Niet elke standaard graafmachine kan een DOP-pomp aandrijven; het feit dat we dit kunnen met deze kraan is bijzonder te noemen. Daarmee maakt het de Krammeroord bijzonder geschikt voor baggerwerkzaamheden waarbij baggermateriaal wordt ontgraven door middel van een DOP-pomp. De Krammeroord is een volwaardig werkponton, waarvoor door de Inspectie Leefomgeving en Transport een voorlopig Certificaat van Onderzoek is afgegeven. Dit certificaat is wettelijk verplicht voor een schip of drijvend werktuig op binnenwater in Europa en wordt alleen afgegeven als er voldaan wordt aan de gestelde regelgeving die gebaseerd is op het Rijnvaartreglement.

Specificaties van ponton Krammeroord

 

 

Referentie projecten

Zuidhorn Groningen

Nabij Zuidhorn wordt in opdracht van de Provincie Groningen, de bestaande provinciale weg N355 omgelegd tussen Zuidhorn en Noordhorn, met daarin een...