• Dé groene lichtgewicht totaaloplossing

    Reduceer verzakking van rioleringen en nutsleidingen met Granulight®

  • Dé groene lichtgewicht totaaloplossing

    Reduceer verzakking van rioleringen en nutsleidingen met Granulight®

1 2

In gebieden met een zettingsgevoelige bodem is de kans op verzakkingen en daarmee schade aan rioleringsbuizen en andere nutsleidingen aanwezig. Vaak wordt daarom gekozen voor een fundering en aanvulling met lichtgewicht ophoogmaterialen.

Granulight® is een lichtgewicht funderings- en ophoogmateriaal dat erg geschikt is voor de aanvulling van drainagesleuven en rioleringssleuven. Door het lichte gewicht van Granulight worden horizontale en verticale belastingen bij aanvullingen in belangrijke mate gereduceerd. Granulight wordt daarom vaak gekozen voor fundering en omhulling van rioleringsbuizen en andere nutsleidingen.

Granulight® is zeer goed verwerkbaar. Het versmeert niet, het kleeft niet, het rolt niet en is tegelijkertijd goed verdichtbaar door zijn stabiliteit.
Granulight® kent geen opdrijving in water.
Granulight® is beter bestand tegen verbrijzeling ten opzichte van andere lichtgewicht ophoogmaterialen.
Granulight® ook nog eens een duurzaam product. Granulight® is het enige lichtgewicht ophoogmateriaal in zijn klasse met een groen label. Het product wordt zonder energieverbruik geproduceerd, het wordt 100% hergebruikt en over geringe afstanden getransporteerd. Daarmee is Granulight® een van de meest milieuvriendelijke lichte ophoogmaterialen op de markt.
Granulight® wordt aangeboden tegen zeer concurrerende prijzen.
Granulight® kan conform het Besluit Bodemkwaliteit zonder beperkingen vrij worden toegepast.

Download de factsheet 'Reduceer verzakking van rioleringen met Granulight®'.