Duurzame samenwerking
met ATM

Martens en Van Oord is de vaste zandafnemer van afvalstoffenverwerker ATM (Afvalstoffen Terminal Moerdijk). De transportband die sinds 2011 van het terrein van ATM naar onze Zandfabriek op Moerdijk loopt, is daarvan het levende bewijs. Martens en Van Oord verzorgt de logistiek van zo’n 600.000 ton thermisch gereinigd zand van ATM en zorgt voor een duurzame toepassing van dit zand in de projecten.

Op 19 juni 2014 is het contract tussen ATM en Martens en Van Oord verlengd voor de afzet van het door ATM geproduceerde gereinigd zand. Een contract met ambitie: ATM wil dat het gereinigd zand zo hoog mogelijk in de keten wordt afgezet. In het nieuwe contract is de wederzijdse verplichting aangegaan om dit voor elkaar te krijgen.

ATM is goed in het verwerken van afval, wij in het toepassen ervan. Zo doen beide bedrijven precies waar ze goed in zijn. Voor ATM een gemak en Martens en Van Oord is verzekerd van een constante toevoer.  

Groen label voor thermisch gereinigd zand
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is vandaag de dag niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Duurzaam bouwen, met respect voor mens en milieu, is een begrip geworden. Bouwstoffen worden daarbij gedurende hun hele levenscyclus beoordeeld op hun effecten voor het milieu. De overheid stimuleert dit door haar beleid van ‘duurzaam inkopen’. Zo wordt de verantwoordelijkheid in de gehele keten gevoeld.

Het thermisch gereinigd zand, in de toepassing van ophoogmateriaal, heeft een groen label toegekend gekregen en mag het DUBOkeur® voeren.

  Certificaat DUBOkeur® gereinigd zand ATM

Duurzaam MvO

Visie op duurzaamheid

Groen denken én doen

Duurzaam denken zit bij Martens en Van Oord altijd al in de genen. Zonder dat het van de daken geschreeuwd werd, ook al toen er nog geen beloning tegenover stond.

MvO schaalmodel

Voor de liefhebber!

Martens en Van Oord heeft het 'wagenpark' uitgebreid met een nieuw type schaalmodel, een MAN truck met dieplader. Vanaf heden te koop!