Hoogwaardige productie op ideale locatie

Het is een opvallende verschijning op het industrieterrein van Moerdijk: de Zandfabriek van Martens en Van Oord. De klasseerinstallatie bewerkt zand en grind tot een hoogwaardige grondstof voor onder meer de betonindustrie. Ook is de installatie geschikt om gebruikte materialen, zoals spoorballast, te reinigen. De Zandfabriek is onderdeel van de ultramoderne bulk- en bouwstoffenterminal van Martens en Van Oord in Moerdijk.

Perfecte locatie
De terminal dient ook als op- en overslaglocatie van hoogwaardige bulkgoederen en bouwstoffen. Martens en Van Oord deelt het terrein met OBM (Overslagbedrijf Moerdijk), een 50 procent dochteronderneming van het bedrijf. De locatie in Moerdijk is perfect toegankelijk voor binnenschepen en zeeschepen en ligt bovendien pal aan de snelweg. De combinatie van de ligging aan water, spoor en weg biedt grote logistieke voordelen.

Nuttige bestemming
Het idee voor de Zandfabriek werd geboren bij twee projecten die we uitvoerden op de Maas. Bij het verdiepen van die rivier tussen Grave en Gennep en tussen Venlo en Arcen kwam zeven miljoen ton zand en grind vrij. Martens en Van Oord zou Martens en Van Oord niet zijn als er niet gezocht was naar een nuttige bestemming voor dat materiaal. Dat werd dus de Zandfabriek.

Hoogwaardig product
Met de klasseerinstallatie kunnen we volledig klantspecifieke producten maken. Zand en grind worden aan het begin van het proces gescheiden en daarna gesorteerd in vier deelfracties, bij zand van 0 tot 2 millimeter, bij grind van 2 tot 32 millimeter. Deze halffabrikaten mengen we naar wens van de klant tot een zeer hoogwaardig gereed product en brengen we daarna in de keten terug.

Meer weten over de Zandfabriek of onze producten?

Martens en Van Oord

Peter Pols
Bedrijfsleider Bouwgrondstoffen & Logistiek
+31 (0) 6 - 23 75 21 49
p.pols@mvogroep.nl

Martijn Hoekman
Locatiemanager Moerdijk
+31 (0)6 – 22 22 95 18
m.hoekman@mvogroep.nl

Bedrijfsprofiel

Geschiedenis

Martens en Van Oord is opgericht op 1 april 1986 door de familie Martens en Teus van Oord.
Ontpoldering Noordwaard

Project

Ontpoldering Noordwaard

De ontpoldering van de Noordwaard is een uniek project.